Details naar vorige pagina

Tropische villa | Julianadorp Curaçao
VERKOCHT

Kenmerken

Foto's (klik op een foto voor de foto galerij)

Omschrijving

Locatie

Deze tropische villa met zwembad is gelegen in Julianadorp, een ruim opgezette residentiële wijk uit de Shell tijd met karakteristieke vrijstaande bungalows op grote groene percelen. De wijk ligt op nog geen tien autominuten van Hato International Airport en op minder dan tien minuten rijden van het centrum van Willemstad. Een grote supermarkt en het Blue Bay Golf Resort bevinden zich op nog geen vijf honderd meter. Het rustige Julianadorp is een ideale omgeving voor gezinnen met kinderen. Er zijn meerdere scholen in Julianadorp waaronder de Schroederschool voor basisonderwijs en het Vespucci College voor voortgezet onderwijs. Beide scholen werken volgens het Nederlandse school systeem. Ook voor de vrije tijd is Juliandorp perfect gelegen. Er zijn stranden op vijf minuten afstand en ook de baaien van Westpunt zijn snel bereikbaar.

De villa

Deze onder architectuur gebouwde villa is een schoolvoorbeeld van tropisch wonen. Het huis ligt geheel in het groen op een perceel van bijna 2.000 m² eigendomsgrond. Momenteel wordt deze zeer ruime woning gebruikt voor wonen en werken. De staat van onderhoud is perfect. De villa is instapklaar om direct te kunnen bewonen.

De woning is recent grondig gerenoveerd. Vloeren, muren, plafonds en leidingwerk zijn geheel vernieuwd. Voor de renovatie zijn hoogwaardige materialen uit Europa gebruikt, zoals de geïmporteerde plavuizen uit Italië, die door het gehele huis liggen. Er is zorg besteed aan behoud van het authentieke karakter van de villa, wat onder andere is terug te vinden in de houten shutterramen en deuren met koper beslag. Een perfecte balans tussen klassiek en hedendaagse elementen. De moderne overkapping van de grote achterporch bij het zwembad -ontworpen door een gerenommeerde Curaçaose architect- is daar tevens een duidelijk voorbeeld van.

Vanuit de grote woonkamer is er toegang tot de voorporch waar voldoende ruimte is voor een zit- en eethoek. De keuken, die ook tijdens de renovatie geheel is vernieuwd, is bereikbaar vanuit de woonkamer. De uitvoering is strak en wit gecombineerd met een granieten aanrechtblad en voorzien van alle benodigde apparatuur. De keuken komt uit op de grote achterporch, de absolute eye catcher van deze villa. De porch is ruim, geheel overkapt en biedt een prachtig zicht op de tuin met het grote zwembad.

De villa heeft drie grote slaapkamers met een oppervlakte van 17 tot 20 m². Er zijn twee badkamers, waarvan een ensuite . Alle kamers hebben ingebouwde kasten. Daarnaast is er een ruime bijkeuken, nog een kleine kamer en een berghok.

De tropische tuin met zwembad

Deze tropische villa ligt op een groot perceel dat weelderig is begroeid.  Vanaf de straatzijde zijn de hoge bomen en palmen in de tuin al vanaf afstand te zien.  Op het terrein zelf wordt het alleen maar indrukwekkender. Het irrigatiesysteem – aangesloten op een deep well – houdt de tuin het hele jaar door prachtig groen. De tuin is zodanig aangelegd dat deze onderhoudsarm is. Het vijf bij negen meter grote zwembad sluit direct aan op de grote achterporch en maakt van de villa met volop privacy een heerlijk huis om in te leven.

Belangrijkste kenmerken

 • authentieke tropische villa
 • recent geheel gerenoveerd
 • perfecte staat van onderhoud
 • unieke achterporch
 • zwembad 5 x 9 meter
 • prachtige onderhoudsarme tropische tuin
 • 3 slaapkamers en 2 badkamers
 • veel bergruimte
 • grote voorporch
 • volop privacy
 • bebouwd oppervlak circa 280 m2
 • kavelgrootte 1.989 m2

 

Locatie

Contact

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bericht